Att ta fram nya dofter

person Skriven av: Yvonne Medin list i: Yvelis Den: comment Kommentarer: 0 favorite Besök: 289

Vi har fått hem doftprover. Jag älskar att ta fram nya dofter, både till vår egen tillverkning och till försäljning i Doft & Veke.

Vi beställer våra dofter från parfymfabriker i Frankrike, många är familjeföretag där de jobbat i generationer med dofter och är otroligt duktiga parfymörer.

Så hur går det till då? Jo jag börjar med att begära prover på olika dofter, det kan vara specifika dofter eller mer en känsla som "varm höstnatt" eller "uppfriskande och fräsch". Ofta begär jag även prover på några utvalda nyheter de tagit fram. Dessutom får jag begära vilken prisklass och särskilda ingredienser. Jag tex begär alltid att våra dofter ska vara så hälsovänliga som möjligt.

Sedan väntar man nån månad innan det kommer ett paket med prover, de doftar jag igenom och sedan gör jag testljus med dom. 

Därefter utvärderar jag doften, för det första, tycker jag om den? Doftar den som det var tänkt? Tillräckligt starkt osv. Många faller bort här, men tycker jag om doften så kan jag skicka en ny begäran till fabriken, tex, mer äpple, mer syren eller en starkare doft.

Sedan börjar det om med väntan och testandet, och det kan även bli en till vända.

När jag fått fram några dofter som jag tycker om så är det dags att beställa och sedan vänta igen...... Det tar minst 1 månad och ibland längre om det är högsäsong.

Så att få fram en doft tar lång tid och mycket testande, men jag älskar dofter!!! Så det är den roligaste delen av mitt jobb.

Kommentarer

Ingen kommentar ännu

Lämna en kommentar

Söndag Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Januari Februari Mars April Maj Juni Juli Augusti September Okrober November December

Registrera nytt kundkonto

Har du redan ett konto?
Logga in här eller Återställ ditt lösenord