Handgjorda ljus du kan elda med gott samvete!

Yvelis är ett litet familjeföretag i Roslagen. Där tillverkar vi alla ljus för hand i vår ljusverkstad på landet strax utanför Norrtälje. Vi har över 13 års erfarenhet av ljustillverkning.

För oss är det viktigt att kunna erbjuda miljövänliga doftljus tillverkade av svenskt rapsvax som doftar gott utan att ge huvudvärk. 

Vi är också oerhört stolta att kunna erbjuda stearinljus som inte bara är vackra utan de är tillverkade av olivolja och inget animaliskt fett eller palmolja vilket är vanligast.

Alla våra ljus är förutom att vara miljövänliga dessutom veganska.

Vi som står bakom Yvelis of Sweden AB heter Yvonne och Jörgen Medin. Yvonne arbetar mest med tillverkning, administrativt och att ta fram nya produkter och dofter medans Jörgen ansvarar över mässor, försäljning och lagret.

Vi har även en liten ljusbutik vid vår ljustillverkning där vi har hela vårt sortiment samt utvalda presentartiklar, läs mer här.

Yvonne + Elisabeth = Yvelis

Det är så vi kom på namnet Yvelis, en blandning av mina båda förnamn. Historien om Yvelis började med mig, Yvonne, men numera är även min man Jörgen en del av Yvelis.

Jag startade detta företag för att jag helt enkelt älskar doftljus och har alltid gjort det.

Det tog mej flera år att få fram de bästa doftljus jag kunde tillverka, dessa som vi med stolthet tillverkar och säljer i dag. Det tog mängder, och jag menar hundratals med tester och sökande efter de bästa ingredienserna innan de blev så bra att vi kunde börja sälja dom. Vi jobbar ständigt med att hitta fler och bättre dofter. 

Jag är stolt över att vi arbetar med svenskt rapsvax, vi har valt bort paraffin pga av att det är en biprodukt vid petroliumtillverkning och palmvax för att det skövlar våra regnskogar. Sojavax har vi också valt bort pga att det måste fraktas långt. Raps växer runt oss på åkrarna och jag är glad att kunna använda svenskt rapsvax i vår tillverkning.

Flera av våra kunder säger att dessa är de bästa doftljus de provat någon gång och det gör mej otroligt glad och stolt!

För några år sedan började vi prova på att tillverka stearinljus, vi hittade då olivstearin som är gjort av ren olivolja till skillnad från "vanligt" stearin som tillverkas av palmolja och/eller animaliskt fett.

Vi har valt att arbeta med miljösmarta råvaror och det är mycket svårare att tillverka ljus med dessa men det tycker vi att det är värt!

Att tillverka ljus känns inte som ett arbete, det är alldeles för roligt för det :-)

Yvonne